Så effektivt er Rewater

 |  Anders Cassøe

Teknologien bag ReWater’s effektive kalkbehandlingsanlæg er ny i Danmark. Dog er den allerede anerkendt på verdensplan og har solgt over 250.000 enheder. Teknologien kaldes Nucleation Assisted Crystallisation (NAC) eller Templated Assisted Crystallisation (TAC). Teknologien er revolutionerende og har gjort det muligt at behandle kalk på en simpel og miljøvenlig måde helt uden forbrug af kemikalier, el, vand og salt.

Studier viser at teknologien bag ReWater har en effektivitet på over 90% og er det bedste alternativ til traditionelle blødgøringsanlæg

ReWater’s teknologi ændrer kalkens struktur fra ionform til mikrokrystaller, og forhindre dermed kalken i at sætte sig som hård kalk, men vigtigst af alt kan kalken når den har ændret form til mikrokrystaller ikke binde sig til bl.a. varmelegemer, installationer og rør. Desuden fjerner ReWater med tid, dele af eksisterende kalk i rør og varmelegemer således at vandet får en bedre gennemstrømning og forbruger mindre energi.   

Amerikansk effektivitets studie

Så hvor effektivt er ReWater egentlig? University of Arizona har i samarbejde med U.S. Departement of the Interiour Bureau of Reclamation og California Water Boards, igennem WateReuse Research Foundation lavet et udførligt studie af alle alternativer til traditionel blødgøring. Studiet kaldes: “Evaluation of Alternatives to Domestic Ion Exchange Water Softeners”.

Studiet blev iværksat da man i Californien ønskede at undersøge alternative og mere miljøvenlige måder hvorpå man kunne behandle kalkgener i private boliger. Den store brug af traditionelle ionbytningsanlæg havde nemlig medført et stort forbrug af natrium (salt) som blev udledt i spildevandet, hvilket gjorde det næsten umuligt at genanvende spildevandet.

Teknologien bag ReWaters produkter blev testet til at have en effektivitet på over 90% i fjernelse af hårde aflejringer, hvilket er den mest effektive teknologi, som ikke er saltbrugende, testet i studiet.  

Med et ReWater anlæg vil du forsat bibeholde kalken i dit drikkevand, men kalken vil ændre form og bliver lettere af fjerne. Kalken bliver omdannet fra hård kalk til blød kalk, en effektiv løsning mod kalkgener.

Se hele det amerikanske studie her:

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0