FAQ

om rewater:

Bliver mit vand blødt med et ReWater anlæg

Nej du får ikke blødt vand med ReWater. For at få blødt vand skal kalkindholdet i drikkevandet reduceres kraftigt ved at erstatte mineraler med salte.
Vores teknik bibeholder kalken i vandet og omdanner den hårde kalk til blød kalk. Det medfører blandt andet at du skal bruge mindre sæbe, skyllemiddel, og at dit hår bliver skånet som ved blød vand. Fordelene ved kun at få blød kalk og ikke blødt vand er at du sikrer at den gode smag forbliver i vandet og at du passer på dine tænder og knogler.

Kan man bruge ReWater sammen med vandhaner til kogende vand?

Ja, det er en rigtig god ide at beskytte sin vandhane til kogende vand med ReWater kalkbehandling.  

Uden kalkbehandlet vand vil din vandhane og varmtvandsbeholder til kogende vand være ekstremt udsat overfor den kalk som løbende udfældes fra og på varmelegemet. Det kan over tid resultere i øget behov for service og reparationer. 

ReWaters anlæg er godkendt til brug i sammensætning med Quooker. Vær opmærksom på at ReWater ikke ændre smagen i dit drikkevand som ved blødgøringsanlæg.

https://quooker.dk/faq/qbs-kan-man-bruge-bloedgoeringsanlaeg-med-quooker

Fjerner ReWater kalken fra drikkevandet?

ReWater fjerner ikke kalken fra dit drikkevand, men omdanner kalken fra ”hård kalk” til ”blød kalk”. Den bløde kalk giver færre kalkpletter og kalkaflejringer og vil gøre rengøringen af dit hjem lettere.

Tilsætter ReWater salt eller kemi til drikkevandet?

ReWater er et kalkbehandlingsanlæg og tilsætter derfor i modsætning til et blødgøringsanlæg hverken salt eller kemi til dit drikkevand. Med ReWater ændrer du derfor ikke på smagen eller kvaliteten af dit drikkevand.

Fjerner ReWater kalkaflejringer i installationer og rør?

Hvis du har kalkaflejringer på indersiden af dine installationer og rør i din bolig, kan du med fordel installere ReWater. Kalkbehandlingsanlægget bevirker, at størstedelen af den kalk, som har sat sig i dine installationer, over tid fjernes, og kun et lille beskyttende lag forbliver tilbage. Kalkbelægningen vil dermed blive mindre og rørvolumen øges, hvilket vil give dig både et bedre vandflow og et lavere energiforbrug.

Læs mere her: Teknologien bag 

Hvor effektivt er et ReWater anlæg?

Teknologien bag ReWater er testet til at være den mest effektive saltfrie teknik på markedet og er derfor et ekstremt godt alternativ til blødgøringsanlæg. ReWater har en effektivitet på over 90% sammenlignet med andre saltfrie teknikker, som har en effektivitet på 50% i gennemsnit. Det er derfor ikke uvæsentligt, hvilke saltfrie kalkbehandlingsanlæg du vælger.

Læs mere om effektiviteten på de forskellige saltfrie teknikker her: hvor effektivt er ReWater

Kommer vandet til at smage anderledes?

Nej for anlægget hverken fjerner eller tilføjer noget til dit vand. Det danske drikkevand smager allerede fantastisk så hvorfor ændre på det…

INSTALLATION:

Hvilke tilslutninger kræver et REwater anlæg?

Dit anlæg kommer med et installationskit med alt du skal bruge. Anlægget kobles på lige efter din vandmåler, hvorefter det er klar til brug. REwaters anlæg kræver ingen tilslutning til strøm eller afløb.

Er der støjgener forbundet med et ReWater anlæg?

Nej, vores anlæg er helt lydløst. Anlægget kræver ingen regenerering eller strømtilslutning som typisk vil medføre støj. Et traditionelt blødgøringsanlæg vil typisk støje som en opvaskemaskine når det regenerere. 

Er ReWater vedligeholdes frit?

JA, ReWater kræver ingen løbende vedligeholdelse. ReWater er 100 % vedligeholdelses og – forbrugsfri og har derfor ikke behov for løbende service, rengøring eller tilsætninger. Hvilket gør ReWater til en nem og enkle løsning for dig. Efter 5-7 år skal ReWater ombyttes med ReWater’s ombytningsservice, hvorefter kalkbehandlingsanlægget igen kan levere fantastisk kalkbehandlet vand. Læs mere om ombytningsservice her

Kan jeg selv installere mit anlæg?

Nej. Et ReWater anlæg skal altid installeres af en autoriseret VVS’er fordi det kobles på din vandforsyning. Du kan vælge en af vores lokale samarbejdspartnere eller bruge din egen.

Hvor meget plads kræver anlægget?

Vores anlæg har et kompakt design som gør det nemt at finde plads til i din bolig. Vi ved at det at finde ledig gulvplads omkring vandtilførslen kan være svært i mange hjem, særligt i et teknikrum i en bolig med gulvvarme. Derfor kan anlægget også hænges på væggen. Til dette kan du tilkøbe et vægbeslag.

ReCat1000 måler kun Ø23,9 x H32,6 cm

ReCat2000 måler kun Ø23,9 x H56 cm

Se vægbeslaget

Jeg har lavt vandtryk, kan jeg få ReWater?

Hvis du i din bolig i forvejen er udfordret af lavt vandtryk, kan det måske bekymre dig at installere et kalkanlæg. Dog kan du i forbindelse med installation af ReWater med fordel også installere en trykforøgerpumpe, som kan hæve vandtrykket I din bolig.

ReWater vil også mindske kalk ophobningen som er på rør, varmelegemer, varmtvandsbeholder mv. og sikre din bolig en bedre vand gennemstrømning.

Rådfør dig altid med dit VVS’er i forbindelse med køb og installation af trykforøgerpumpe.

JEG HAR REWATER:

Mit vandtryk er faldet, hvad skal jeg gøre?

Hvis dit vandtryk er faldet, efter en længere periode med et ReWater anlæg installeret, kan der have samlet sig snavs og småsten i filteret forinden ReWater anlægget. Du bør derfor rense snavssamler eller filtersig forinden anlægget for at få optimalt vandgennemstrømning igen. Husk at lukke for vandet inden du renser snavssamleren/ filtersien.

Kondens på anlægget

Monteres anlægget i et rum med forhøjet luftfugtighed eller som er opvarmet, såsom et bryggers hvor der tørres tøj eller soverum som ikke ventileres med et ventilationsanlæg eller lignende for at nedbringe fugtigheden/temperaturen, kan det medføre at anlægget afgiver kondens. Det anbefales at kontakte VVS’er for isolering af anlægget, så kondensen stoppes. 

Hvorfor er kalken stadig synlig?

Da ReWater ikke fjerner kalken fra dit drikkevand, men behandler den, vil kalken i din bolig stadig være synlig, dog i mindre omfang end du er vandt til. Kalkpletter vil i højere grad kunne rengøres med en våd klud og med væsentligt mindre brug af rengøringsmiddel og kemi. Desuden vil der gå længere tid imellem, at du skal afkalke elkedel og hundeskål. Det ReWater behandlede vand gør rengøring af dit hjem lettere og gør dermed din hverdag lettere.

Hvordan leder jeg vand udenom mit ReWater anlæg?

Skal du vande blomster eller flyde pool, så kan det være en rigtig god ide at skåne dit ReWater anlæg, og bruge almindelig ubehandlet vand. 

Se hvordan i vores brugermanual på side 13.

Hvordan kan jeg mærke effekten af ReWater?

De skjulte kalkgener: Dine vandbrugende installationer vil med tiden få et bedre flow og lavere energiforbrug idet ReWater fjerner eksisterende kalk i installationer og rør, det vil give besparelser på din elregning. Ligeledes vil dine installationer få en længere levetid og have behov for færre reparationer.

De synlige kalkgener: Kalken vil i fremtiden være blød kalk og nemmere at rengøre i forbindelse med din almindelige rengøring. Dit behov for afkalkning mindskes og forbrug af kemikalier, rengøringsmiddel og sæbe sænkes. Dit tøj og sengetøj vil holde sig pænt og nyt længere. 

Sæbedosering

Hårdheden af vandet ændres ikke ved brug af et ReWater anlæg, men du får fornemmelsen af kalkfrit vand.

Sæbedoseringen på vandbrugende installationer så som vaskemaskine og kaffemaskine, bør derfor sættes til blødt vandt, omkring 8 dH, så du reducerer dit sæbeforbrug. Din opvaskemaskine skal fortsat sættes til hårdheden målt i dit område, da den justere salt og afspænding, som sikre kalk ikke sætter sig på dine glas. 

Hvorfor er mit vasketøj stift?

Har du stift vasketøj efter du har vasket tøj i ReWater vand kan det skyldes at sæben ikke er vasket ordentligt ud af dit vasketøj før der er hængt til tørre. Du kan derfor prøve at sænke dit sæbeforbrug og hvis du allerede har sænket det, så sænk det yderligt. Man kan normalt skære 50% ned på sit sæbeforbrug med ReWater behandlet vand. 

GENERELT:

er der tilfredshedsgaranti på jeres produkter?

Ja du har fuld tilfredshed eller pengene retur. Fra du modtager dit ReWater anlæg har du hele 6 måneders tilfredshedsgaranti.

Læs mere om vores Tilfredshedsgaranti

Er teknologien bag ReWater anerkendt og certificeret?

Teknologien bag ReWater er anerkendt og velbenyttet på verdensplan. Desuden er teknikken bag ReWater gennemtestet i et omfattende amerikansk studie. Læs det her: Så effektivt er Rewater.

Se også alle vores kunders anmeldelser af ReWater på Trustpilot her: ReWater Reviews Trustpilot

Hvordan finder jeg ud af om jeg har behov for et ReWater anlæg?

I Danmark har vi generelt meget kalk i vandet og alle i Danmark kan derfor have gavn af et anlæg. Nogle mere end andre fordi dansk drikkevand pumpes op fra vores grundvand og derfor er der regionale forskelle. Selv i et område med mindre hårdt vand vil der over tid sætte sig hårde aflejringer i dine rør og maskiner og forkorte levetiden på dem. Den synlige kalk på dine armaturer og fliser er nemmest at måle efter, men egentlig er det ikke dér kalkgenerne er værst, det er de skjulte aflejringer. De skjulte aflejringer sker inde i dine rør og på varmelegemer i dine maskiner og kan koster dig mange reparationer, udskiftninger samt et højere energiforbrug.

Du kan se hvor hårdt dit drikkevand er her.

Hvilken garanti har jeg på mit ReWater anlæg?

Der er 2 års reklamationsret på alle ReWaters produkter.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0