kalkbehandlingsanlæg vs. blødgøringsanlæg

 |  Line Rudbæk

Har du svært ved at gennemskue forskellen på et kalkbehandlingsanlæg og et traditionelt blødgøringsanlæg, og ikke mindst hvad forskellen betyder for dig? I denne artikel giver vi dig et hurtigt overblik over forskellen på de to forskellige anlæg og hvilken betydning teknikkerne bag har for dig og dine omgivelser.  

Forskellige teknikker til en bedre hverdag.

Kalkbehandling og traditionel blødgøring er baseret på to forskellige teknikker, som begge vil give dig en hverdag med færre kalkgener, mindre sæbe forbrug, nemmer rengøring og mange andre fordele. Men hvad adskiller egentlig de to teknikker?

Blødgøringsanlæg/ ionbytning

Fjerner store dele af mineralindholdet fra drikkevandet, herunder calcium og magnesium og tilføre i stedet natrium (salt). Processen bevirker markant færre synlige kalkgener idet kalk og magnesiums renses ud og sendes i spildevandet. Blødgøring har også en positiv effekt og begrænser fremtidig ophobning af kalk i lukkede installationer, rør og vandbrugende maskiner. Det danske lovkrav til drikkevandets hårdhed er min. 6 dH hvorfor kalk i mindre omfang stadig vil være synlig i din bolig. Anlægget kræver løbende vedligehold og salttilførsel, desuden skal det tilsluttes afløb, og strøm.

Kalkbehandling (ReWater)

Behandler den mineralholdige vand uden at fjerne vandets mineraler. Transformationen af den ”hårde” calcium og magnesium til en ikke opløselig mikrokrystal er fundamentet for denne teknik. Kalkbehandling mindsker kalkgener og omfanget af kalk samt gør rengøring nemmere. Desuden bevirker kalkbehandling at størstedelen af eksisterende kalk i maskiner og rør over tid forsvinder og ny ikke etableres. Kalken vil stadig være synlig, men nemmere at rengøre. Anlægget kræver kun tilslutning til vandforsyningen og kræver ingen vedligehold i 5-7 år.

ReWater’s saltfrie kalkbehandling, er en bæredygtig erstatning til de konventionelle natriumbaserede blødgøringsanlæg. ReWater behandler kalkgener til gavn af miljøet og din sundhed.

Er ReWater den rette løsning for dig og din familie?

Læs med nedenfor.

Undgå tilsætning af natrium til dit drikkevand

Tilsætningen af natrium(salt) til dit drikkevand er foruden ændringerne i smagen af dit drikkevand et fordyrende element. Tilførsel af natrium resulterer også i en nedsat pH-værdi i dit spildevand og drikkevand, hvilket gør vandet surt. Det kan have direkte indflydelse på din sundhed, miljø skader og skader på de systemer, der på grund af natrium er sårbare over for kemisk korrosion.

Tilsætning af natrium gør spildevandet svært at genanvende og kan have negativ betydning for de ferskvandsmiljøer spildevandet udledes i. De nylige begrænsninger for saltbrugende blødgøring i blandt andet Californien USA, har ført til en ny mere miljøvenlig, omkostningseffektiv løsning til behandling af kalkgener, salt fri kalkbehandling, det er denne teknologi ReWaters anlæg benytter. Der er ingen driftsomkostninger, ingen smagsændringer af dit drikkevand og ingen pH-værdi påvirkning.

Drikkevandets smag

Det sunde danske drikkevand er iblandt verdens bedste. Danmark er et af de få steder i verden, hvor man drikker ubehandlet grundvand. Mange tager godt og velsmagende drikkevand for givet og tænker ikke over, hvor forskelligt vand i virkeligheden kan smage. Med kalkbehandling forbliver dit velsmagende drikkevand præcis som du kender det. Ved at bevarer calcium- og magnesiumindholdet i vand, og samtidig behandle det får du det sundeste mineralvand, der er tilgængeligt.

Intet vandspild

Tager du dit vand for givet? Vand er en begrænset og dyrebare ressource. Vi og vores næste generationer står overfor en stor og omfattende udfordring i at skulle forsyne en stadig voksende verdenen med rent drikkevand. Kalkbehandling værner om dit drikkevand, samtidig med det behandler dine kalkgener helt uden vandforbrug. Med kalkbehandling er det ment for dig at tage et aktivt valg om at begrænse vandspild. Kalkbehandling er 100% forbrugsfrit og en bæredygtig løsning til dit hjem og din familie.

Gør dit hjem sundere

Uden kalkgener kan du se frem til en hverdag med mere velvære hvor du kan sænke dit forbrug af rengøringsmidler, skyllemidler og sæbe. Du vil blive overrasket over hvor længe der går før du har behov for at afkalke og dine husholdningsmaskiner og installationer vil leve et længere og sundere liv.

Foruden alle de mærkbare og synlige forbedringer kalkbehandling hurtig vil tilføre din hverdag hjælper kalkbehandling også med at reducere de tidligere dannede kalkaflejringer i dine vandbrugende installationer og rør. Størstedelen af ophobet kalk vil over tid løsne sig og din bolig vil få nyt liv. Vandgennemstrømningen i installationer og rør vil øges og dit energiforbrug sænkes.

Ønsker du en sund og vedligeholdelsesfri vej til færre kalkgener, tag vores guide og find ud af hvilket ReWater anlæg som passer til dig.

Har du spørgsmål til ReWaters vedligeholdelsesfrie anlæg. Vi sidder klar på telefonerne til at rådgive dig

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0